Millaista on Kutsu sun voimaa -hyvinvointiretriitillä? – osallistujien kokemuksia

Kuva: Jari-Pekka Eskelinen @jarpsi

Tunnelmia videolla näet tästä.

”Räjäyttävä, oivaltava, rakastava, herättävä, hyväksyvä”

Näillä sanoilla viikonloppua kuvasi ensimmäistä kertaa Kutsu sun voimaa -hyvinvointiretriitille osallistunut nainen. Retriiteillä on se erityinen voima, että porukasta nousevat teemat saavat paljon ”tulta alleen” kun niitä porukalla työstetään viikonlopun verran luottamuksellisessa ja rennossa hengessä.

On toki olemassa myös hiljaisuuden retriittejä, jolloin ei jaeta ajatuksia muiden kanssa vaan käännytään vain sisäänpäin. Kutsu sun voimaa -retriitti on sitäkin, mutta myös yhdessä oivaltamista, jakamista, keskustelevia workshoppeja ja vertaistukea – kaikille tunteille on täällä tilaa.

Jokainen osallistuu juuri omalla tavallaan, joko enemmän itseensä ja sisäiseen maailmaansa keskittyen tai ryhmän kanssa jakaen. Retriiteillemme on matala kynnys tulla, josta todisteena lokakuun retriitin ensikertalaisten määrä – reilusti yli puolet oli elämänsä ensimmäisellä retriitillään! Jos olet kokenut retriittikävijä, tiedät miten huikea elämys ja matka itseen on luvassa.

Porukka koolla ennen kotiinlähtöä

Moni koki elämänsä ensimmäisen joogatunnin tai rentouttavan äänimatkan. Retriittiemme joogat sopivat kaikille ja auttavat rentoutumaan. Jokainen asia retriitillä on vapaaehtoinen – siellä voit myös nukkua pidempään, ulkoilla ja kirjoitella rauhassa vaikka päiväkirjaasi. Jos nautit livemusiikista, sitä on tarjolla kivasti viikonlopun aikana.

Miri Rantio laulaa tunnarin Kutsu sun voimaa

Majoitus on yhden tai kahden hengen huoneissa mukavissa huoneissa, ruoka on maukasta lähiruokaa ja se tehdään rakkaudella. Rantasaunasta on mahdollisuus pulahtaa järveen ympäri vuoden. Upea tapa monille rentoutua ennen yöunia! Majoitustiloissa hiljaisuus alkaa klo 22 ja aamujoogan loppumiseen asti vietämme aikaa hiljaisuudessa.

”Ihana ja intensiivinen kokemus kokonaisuudessaan. Asiantuntevat ja lähestyttävät vetäjät, hyvät teemat. Lisäksi upea, luottamuksellinen pieni osallistujaryhmä, jossa jakaminen helppoa. Viikonlopusta noussee vielä tunteita ja ajatuksia vielä pitkään. Retriitiltä sai myös ajatusten lisäksi konkreettisia työkaluja eri teemojen työstöön.”

Olenko retriitti-ihminen?

Jokainen ihminen voi olla retriitti-ihminen. Ehkä osallistujana haluat elämääsi lisää hyvinvointia ja työkaluja omannäköisen elämän luomiseen, kenties vahvempaa yhteyttä itseensä tai vaan taukoa arjesta luonnon keskellä siten, että joku muu on järjestänyt kaiken puolestasi. Ehkä elämässäsi on kaikki paremmin kuin hyvin, mutta nautit voimaannuttavasta viikonlopusta, inspiroivista workshopeista, kehon ja mielen huollosta ja livemusiikista kauniissa miljöössä?

” Ihana irtiotto arjesta <3”

”Kutsu sun voimaa -retriitti oli voimaannuttava, monipuolinen, rauhallinen, hyväksyvä, luottamuksellinen, aito, luova.”

Lokakuun retriitillämme pääteemoiksi nousivat

Hyvinvointi ja stressinhallinta arjessa
Oma voima ja yhteys itseen
Oma vapaus ja luovuus sekä ilo!
Vahvuuden ja pärjäämisen sijaan vastaanottamisen kyky
Vaativuuden sijaan armollisuutta itselle ja muille
Rohkeutta kohdata sisältään kumpuavia asioita
Itsensä arvostus ja kehosta huolehtiminen

Yhteydestä muihin saa voimaa ja uutta näkökulmaa
Tärkein anti osallistujille oli:

 

Omaan hyvinvointiin keskittyminen, omien tarpeiden tunnistaminen ja niiden arvostaminen, yhteyden löytäminen itseeni:

”Elämäni tärkein ihmissuhde on suhde itseeni”

”Pidä huolta itsestäsi ja anna tilaa jatkossakin itsesi äärelle pysähtymiselle. Tällöin kuulet paremmin mitä sydän kuiskii ja voi tietoisemmin elää omannäköistä elämää. Muistutus siitä, että omasta itsestä pitää pitää huolta. Sain myös helposti arkeen vietäviä keinoja ottaa pieniä hengähdystaukoja stressin keskellä. Näitä olivat esimerkiksi hengitysharjoitukset. Mukavaa oli myös lempeän kevyt jooga, joka antoi itselle toivoa sille, että joogasta löytyy myös itselle sopivan kevyt harjoitus, joka ei rasita liikaa omaa kehoa.”

”Pasi Viitala on aivan mahtavan hienotunteinen ja herkkä musiikin, joogan, soundhealingin ym ym ammattilainen. Pasin joogat ja ”healingtunnit” olivat juuri sitä vastapainoa, mitä kehoni ja mieleni kaipasi rankkojen tunnereaktioiden jälkeen. Ihan parasta!! Hän on erittäin sopiva (kaikkine osaamisineen) mm. juuri tällaisia syviä tunnereaktioita kokeneiden osallistujien rentouttamiseen.”

Tärkein anti oli aito turvallinen tunnelma jakaa vaikeitakin asioita ja saada niihin tukea. Musiikki. Konkreettiset opit ja neuvo omaan elämään.

Tärkein anti oli inhimillisyys; upeaa, että toisilleen vieraiden ihmisten välille voi syntyä niin luottamuksellinen ja aito ilmapiiri. Pysähtyminen, aika, sopivia annoksia itsensä äärellä työskentelyä.

Parasta oli tunnelma, ihmiset, yhteys, voimaantuminen ja itsensä parempi ymmärtäminen.

Riikan workshopissa käytiin läpi 10 kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pilaria

 

Mietittiin mitä on todellinen hyvinvointi ja eheytyminen, omasta kehosta huolehtiminen, rakkaus, yhteys ja tuki, opeteltiin NVC-kommunikaatiota, nostettiin pintaan iloa ja naurua, puhuttiin unelmista, elämän rajallisuudesta ja kiitollisuudesta. Saatiin myös eväitä omannäköisen työelämän luomiseen! Siitä lisää kirjassani Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi.

Riikan 10 pilaria hyvinvointiin -workshopissa
Muutama harjoitus Riikan workshopista:

 

Miten sinä pidät huolta kehostasi tällä hetkellä?
Mistä haluaisit kiittää kehoasi?
Mitä haluaisit pyytää anteeksi keholtasi?
Mitä kehosi toivoisi sinulta nyt?
Mistä kehosi haluaisi sinua kiittää?

Mistä sinä saat iloa tällä hetkellä? Perusta oma ilotili! Pankkitili, jonne säästät vain omaa iloasi ja hyvinvointiasi varten. Ota sieltä rahaa leffaan, hierontaan, matkoihin ja mikä ikinä sinulle tuo iloa.

Ketkä ihmiset muodostavat sinun voimapiirisi? Ketkä ovat sinun tukijoukkojasi seikkailussa nimeltään elämä? Ketä haluaisit kiittää siitä, että he ovat olemassa. Kirjoita oma nimesi keskelle, ja tärkeimmät ihmiset ympärillesi. Ehkä tänä jouluna voit antaa lahjan sydämestä, vaikkapa kiitoskirjeen muodossa. En usko, että silmäkulmat pysyvät kuivana sitä lukiessa..

Mitä sinun sydämesi kuiskii sinulle juuri nyt? Mikä elämässäsi ei ole linjassa sydämesi kanssa? Tekisitkö juuri nyt jotain toisin, jos seuraisit sydäntäsi?

Luovuus on meissä kaikissa – Mirin kanssa pääsimme matkalle itseemme ilman itsekritiikkiä

 

Miri Rantio, toinen Kutsu sun voimaa -yhteisön perustajista, huolehtii retriiteillä luovuutemme vapauttamisesta ja rohkaisee olemaan kokonainen itseilmaisussa.

”Et voi tehdä mitään väärin, kaikki mitä teet on oikein.”

Miri kannustaa maalausworkshopissaan meitä ilmaisemaan itseämme vapaasti. Prosessi on tärkein, ja syvältä voi kummuta tunteita ja tilanteita, joita tietoinen mieli ei edes muistanut. Ihana tapa päästää irti tietoisen mielen ohjauksesta ja antaa virran viedä.

Luovuus arjessa lisää idearikkautta, auttaa stressinhallinnassa ja parantaa mielialaa.

Miri on taiteilija, maalauskurssien vetäjä ja sen lisäksi muusikko. Retriitin musiikin parantava voima -workshop nosti monella tunteet pintaan elämänmakuisten sanoitusten ja Mirin taianomaisen äänen siivittämänä. Tämä on niitä asioita elämässä, mitä on vaikea pukea sanoiksi, tämä pitää itse kokea!

Maalaus oli matka itseensä, lopputulos ei ollut se juttu…
Näin osallistujat sanovat Mirin workshopeista:

 

Äänesi on maaginen ja laulusi ihania! Olet valloittava persoona – ja maalaussessio oli todella hauska yllätys sillä se oli itselleni etukäteen ajateltuna todella epämukavuusalueella – mutta rakastuin lajiin. 🙂

Musiikilliset lahjasi ja äänesi ovat aivan mielettömät! Onneksi löysit oman luovuutesi ja tiesi ja ihmiset pääsevät niistä hedelmistä nyt nauttimaan.

Musiikkisi on mieletöntä, ääni ja piano. Sitä olisi voinut kuunnella joka välissä, lounaan lomassa jne :). Olet valloittava, lämmin ja samalla määrätietoinen. Hallitset ohjauksen, kohtaamisen ja ihmisten kanssa työskentelyn. Kiitos!

Kun annan itselleni luvan kasvaa, saan tutustua siihen osaan itsestäni, jota en vielä tunne.
Kun minut osallistetaan, opin uutta ja saan kehittyä.
Kun saan kokea turvallista vuorovaikutusta, uskallan avautua.
Kun en kannattele itseäni, minua kannatellaan.
Kun voimaannun, ihmiset ympärilläni voimaantuu.

Näet lisää kuvia retriitiltä tästä.

Näet videolla tunnelmia ja kuvia tästä.

 

Tunnelukkokirjailija, skeematerapian kouluttaja Kimmo Takanen vei meidät matkalle oman sisäisen lapsen luo

 

”Kimmolle kiitokset hurjasta matkasta sisäisen lapsen maailmaan. Voi miten olinkaan tällaista matkaa tietämättäni kaivannut jo vuosia! Matkalla sain kokea itseni niin hyljätystä lapsesta eheytyneeksi ja rakastettavaksi. Uskomaton raastavan rankka kokemus joka päättyi ihanaan rakkaudelliseen olotilaan. Enpä ole ennen kokenut mitään vastaavaa.”

”Kiitos Kimmo matkasta, jolle meidät veit ja jolta en hyvällä tavalla koskaan enää kokonaan palaa sinä, minä sinne lähdin. Tuntui turvalliselta olla matkalla, kun sinä olit oppaanamme. Olen odottanut kokevani tunnetasolla jotakin tällaista, jota nyt sain kokea – jo pitkään. Olen kaivannut päästä näin lähelle sisäistä lasta ja löytää rakkautta ja lempeyttä lasta kohtaan. Kiitos kun veit minut Hänen luokseen <3.”

Mikä on Kutsu sun voimaa -hyvinvointiyhteisö?

 

Riikka Pajunen ja Miri Rantio perustivat Kutsu sun voimaa -yhteisön ystävystyttyään kesällä 2021. Kohtaaminen oli vahva ja taianomainen. Heti oli selvää, että he hyödyntävät kummankin vahvuuksia ja intohimojaan luodessaan uusia hyvinvointipalveluita aivan tavallisille, mutta niin erityisille ihmisille helposti lähestyttävässä muodossa.

Yhteisö on poliittisesti, uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumaton ja tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen, rotuun tai muuhun ketään syrjimättä. Tapahtumat ovat päihteettömiä. Ensimmäinen Kutsu sun voimaa -retriitti pidettiin Varsinais-Suomessa Kemiönsaarella Labbnäsin lomakodissa, josta tuli kertaheitolla niin tiimin kuin osallistujienkin suosikki.

Yhteisö toimii Instagramissa @kutsusunvoimaa ja tulossa on myös yhteisön omat nettisivut.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan retriiteillemme!

Rakkaudella

Riikka ja Miri

Lue myös:

Kutsu sun voimaa – 5 tärkeintä oppiani elämän haasteissa voimaantumiseen

Kriisit ovat portteja itseesi
Millaista on omannäköinen elämä? Nämä 5 tapaa auttaa sen luomisessa
Nämä 8 asiaa auttavat elämäsi muutoksissa
Uskotko sisäistä kriitikkoasi? – 3 keinoa, joilla saat armollisuutta arkeesi
Jäisinkö nykyiseen työhöni vai lähtisinkö hakemaan uutta? – 8 kysymystä, jotka auttavat eteenpäin

Lue lisää omannäköisen työelämän luomisesta, inspiroidu videoista ja vinkeistä liittymällä kirjekaverikseni: www.riikkapajunen.fi.

***

Kaipaatko sinä muutosta työelämääsi? Tervetuloa mukaan 7 askelta unelmatyöhön – valmennusryhmään verkossa! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Ps. Tuoreimmasta kirjastani Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi saat käytännön työkalut ja rohkaisun työelämän muutokseesi! Tilatessasi kirjan suoraan minulta tuet kirjailijaa suoraan ja saat halutessasi omistuskirjoituksen!