Unelmani on nähdä sinut onnellisena oman näköisessäsi työssä hyvinvoivana ja vahvuuksiasi hyödyntäen.

Unelmani on nähdä sinut onnellisena oman näköisessäsi työssä hyvinvoivana ja vahvuuksiasi hyödyntäen.

Riikka - työelämävalmentaja ja onnellisen työelämän rakentaja

Olen kotoisin Pohjanmaalta, jossa lähes kaikki sukulaiseni ovat yrittäjiä. Lähipiirini ohjeisti pelkkää hyvää tarkoittaen:

Me luotamme sinuun. Valitse itsellesi mikä tahansa ammatti. Mutta älä ryhdy yrittäjäksi!

Uskomukset ja varoittavat tosielämän esimerkit ovat kenties olleet: yrittäjät eivät pidä koskaan lomaa. Yrittäjyys on väsyttävää. Yrittäjillä on vaikeaa talousasioiden kanssa. Yrittäjien on vaikea saada asiakkaita. Uskoin, ja päätin, että minusta ei tule ainakaan yrittäjää, sehän on varma. Toisin kävi, intohimo söi pelot aamupalaksi.

Kasvatustieteen maisteriopiskelujen loppusuoralla tajusin, etten haluakaan luokanopettajaksi. Elin käsityksessä, että ammatti valitaan ja siinä pysytään. Ensimmäinen urakriisi! Halusin jotain enemmän.

Rekrytoijasta omannäköisen työelämän oppaaksi

Valmistumiseni jälkeen pääsin todella mielenkiintoisiin rekrytointitehtäviin kansainväliseen suureen konsultointiyritykseen. Siellä olikin kaikki hyvin, kunnes tuli yt-neuvottelut, joiden jälkeen päädyin kilpailijalle tekemään vielä vaativampia töitä. Innoissani, ja vähän peloissani otin aina uuden huipputehtävän vastaan. ”Pärjään kyllä, ainahan olen pärjännyt” – hoin itselleni.

Yksi pikku juttu unohtui miettiä: Mitkä ovat todellisia vahvuuksiani ja pääsenkö hyödyntämään omassa työssäni? Nopein ja helpoin reitti onnellisuuteen ja hyvinvointiin työelämässä on selkeästi työn rakentaminen omien vahvuuksien varaan.

Työuupumuksen kautta

Lopulta sain työuupumuksen ja pidin vuoden sapattivapaan alle kolmikymppisenä. Toteutin sinä aikana unelmani, matkan maailman ympäri. Vuodesta syntyi kirjakin. Sapatin aikana löysin itseni, oivalsin elämäntehtäväni ja aloin nähdä maailman eri valossa kuin aiemmin. Yritykseni syntytarinan voit lukea tästä.

Ymmärrän urakriisistä syntyvän tuskan ja epävarmuuden. Ymmärrän, että elämä haastaa meitä kovasti välillä. Itse olen käynyt läpi avioeron ja ydinperheen hajoamisen, hometalokriisin, talouden ja terveyden romahtamisen ja pari urakriisiä. Aivan kaikesta voi onneksi toipua, parantua ja eheytyä. Kriisit ovat luonnollinen osa meidän jokaisen elämää. Yhdessä löydämme aina ratkaisut ja voimaa muutosmatkalle!

Onnellista työelämää rakentamassa 

Missioni on nähdä jokainen onnellisena omassa työssään, omia vahvuuksia ja intohimoja hyödyntäen ja itsestä hyvää huolta pitäen. Olen auttanut tähänastisen urani aikana tuhansia ihmisiä urakriisistä unelmatyöhön ja rakastan työtäni ja uramuutosryhmien vetämistä aivan valtavasti!

Valmennan paljon esihenkilöitä inhimilliseen valmentavaan johtamiseen käytännössä. Opetan käytännön työkaluja esihenkilön arkeen ja työyhteisöjä voimaan hyvin vahvistamalla hyvää vuorovaikutusta ja itsensä johtamisen taitoja. Koulutan myös vaikuttavaa viestimistä ja neuvottelutaitoja, jota tarvitaan unelmauran luomisessa.

Arkea ja töitä luonnon helmassa

Koen eläväni omannäköistäni unelmieni elämää, aivan tavallisine arjen haasteineen. Neljänkympin jälkeen elämästä on tullut vieläkin mielenkiintoisempaa. Itsetuntemus lisääntyy koko ajan. Tiedän omasta kokemuksestani, että kriisit ovat portteja itseen.

Tein tärkeän elämänmuutoksen muuttaessani tyttäreni kanssa pääkaupungin vilinästä merelliseen ruukkikylään Salon Mathildedaliin Teijon kansallispuiston kupeeseen. Täällä paranin punkin pureman aiheuttamasta borrelioosista ja huomasin luonnon valtavan voiman hyvinvoinnin varmistajana. Lue lisää tästä.

Valmentamisen ja kirjoittamisen lisäksi rakastan monia asioita arjessani. Tanssiminen ja joogaaminen tyttäreni kanssa, metsäkävelyt ja treenaaminen ystävien kanssa, mietiskely teekupin kanssa kallioilla. Haastan itseäni tankotanssissa, lumilaudan päällä ja uusien lajien kokeiluissa. Lumoudun rantasaunoista, takkatulesta ja yhteisistä hetkistä valmennettavieni kanssa webinaareissa.

Perustin Miri Rantion kanssa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yhteisön Kutsu Sun Voimaa, jonka viikonloppuretriitit ovat olleet suosittuja ja itselleni myös isoja kohokohtia. Innostun valtavasti uuden oppimisesta ja itseni haastamisesta seikkailussa nimeltään elämä. Voit lukea lisää omannäköisen elämän luomisesta ja arjestani lisää tästä.

Haluatko yksilövalmennusta?

Faktoja Riikasta

Koulutus

Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen valmentaja, SCY Coach, NLP-valmentaja, Tietoisuusvalmentaja, Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (RVO)

Osaaminen

Uravalmennus, työnhakuvalmennus, valmentava johtaminen, itsensä johtaminen, työyhteisövalmennus, rakentava vuorovaikutus ja holistinen hyvinvointi.

Työkokemus

Yrittäjänä Montevista Oy:ssa vuodesta 2010, aiemmin 8 vuotta henkilöstö- ja rekrytointitehtävissä mm. Mercuri Urval, HRM Partners, Accenture, McKinsey&Company

Kirjat

Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi, Kehity ja keskustele – Lisää tehoa kehityskeskusteluihin, Elämysseikkailu – matka maailman ympäri