Kutsu sun voimaa – 5 tärkeintä oppiani elämän haasteissa voimaantumiseen

Se hetki, kun tajuat ydinperheesi juuri hajonneen.
Se hetki, kun saat kuulla, että juuri ostamasi uusi kallis koti on asuinkelvoton ja jouduit juuri taloudelliseen katastrofiin.
Se hetki, kun huomaat terveytesi pettäneen kuormituksen keskellä.
Se hetki, kun tulet irtisanotuksi unelmatyöstäsi.
Se hetki, kun rakastamasi ihminen, johon luotit täysin hylkää sinut yhtäkkiä kylmästi.
Ne hetket, kun tuntuu, että kaikki kaatuu päälle samaan aikaan ja jaksamisen vara-akutkin on jo käytetty.

Näinä hetkinä elämässäni olen todella joutunut kutsumaan omaa voimaa. Yhteen hetkeen voi tiivistyä niin paljon – kysehän ei ole vain siitä, mitä tapahtuu sillä hetkellä, vaan unelmien, toiveiden ja uskomusten romahtamisesta. Akuutissa kriisitilanteessa tärkeintä on selvityminen, sen jälkeen alkaa vasta työstäminen ja uuden rakentaminen.
Kokosin yhteen omien kokemusteni pohjalta ne asiat, joiden avulla olen itse luovinut läpi elämäni kriisien ja haastavien solmukohtien. Toivon sulle voimaa kaikkeen elämässäsi juuri nyt.

1. Hyväksyntä sille mitä tapahtuu

 

Sen harjoitteleminen, että kaikki on nyt kuten on. Nyt on näin, jostain syystä jouduin ja sain kohdata tämän haasteen. Ehkä sillä ei ole suurempaa merkitystä, ehkä on ja saan sitä kautta oivaltaa jotain elintärkeää, mikä säästää minut vielä suuremmalta vastoinkäymiseltä. Elämässä on luonnollista ylä- ja alamäet ja toisaalta haasteiden jälkeiset yllättävän ihanat jutut, jotka tulevat myös ihan puun takaa.

”Olen aina siellä, missä minun kuuluukin olla, oppimassa niitä asioita, joita minun tällä hetkellä kuuluukin oppia ja kasvaakseni ihmiseksi, joka on aidoin minä.

 

2. Usko siihen, että jotain hyvää on tapahtumassa

 

Mitä suuremman haasteen keskellä olen taistellut soturina, sitä suuremmin olen odottanut jotain hyvää tapahtuvaksi seuraavaksi. Olen visioinut paremmasta tilanteesta, sen yksityiskohdista ja miten kaikki tulee päätymään lopulta hyvin. Olen listannut päiväkirjaani ylös, mitä kaikkea opin meneillään olevasta vastoinkäymisestä.

 

3. Tunteiden tunteminen

 

Tilanne herättää paljon tunteita, kenties epäuskoa, pelkoa, surua, ahdistusta, stressiä ja toivottomuutta. Olen kokenut empaattiset turvalliset ystävät kultaakin kalliimmaksi, kun heidän kanssaan olen pystynyt tuntemaan kaiken ja saanut itselleni tilaa ilman ratkaisukeskeisiä vinkkejä eteenpäin.

 

4. Resurssien hankkiminen itselle

 

Uni, luonto, liikunta, kivat iloa tuovat asiat, tukiverkot, ystävät, retriitit, musiikki. Siinä mun tärkeimmät voimavarat haasteiden keskellä. Mitä haastavampi tilanne, sitä enemmän kannattanee laittaa fokusta omien voimavarojen vahvistamiseen. Mistä vain saat tukea, vastaanota se. Opettele myös pyytämään apua.
Kehon hyvinvoinnista huolehtiminen on merkittävä asia muutostilanteissa, koska se määrittelee pitkälti myös mielen hyvinvointia. Priorisoi siis haastekohdassa kaikki, mistä keho tykkää. Kehosi on pomosi, koska jos se irtisanoo itsensä, siitä tulee viimeistään silloin elämää ylläpitävä prioriteettisi.

 

5. Konkreettisen toimintasuunnitelman tekeminen

 

Olen pyytänyt jonkun miettimään kanssani tai miettinyt itsekseni selkeän suunnitelman, mitä nyt kannattaa tehdä ihan käytännössä. Mitä ensin, mitä sitten, ja mitä sitten…ja olen aloittanut kohdasta yksi. Askel kerrallaan, eteenpäin. Kohti parempaa/paranemista/toivottua lopputulosta.
Eihän mikään elämässä mene näin, että jonkun suunnitelman mukaan…mutta se on tuonut voimaa ja selkeyttä kaaottisiin tilanteisiin. Ja fokus on pysynyt paremmin kasassa. On tullut olo, että hallitsen tilannetta, enkä ole ajelehtiva uhri. Olen oman elämäni luoja myös haasteiden keskellä.

 

Kutsu sun voimaa -yhteisö syntyi erään kriisien jälkeen

 

Viimeisimmän oman kriisini keskeltä syntyi uskomattomalla voimalla ja luomisenergialla Kutsu sun voimaa – yhteisö ja Kutsu sun voimaa – retriitit yhdessä muusikko-taiteilija-holistinen valmentaja Miri Rantion kanssa. Koko tarinan voit kuulla elokuussa 2021 pitämästämme Instagram -livestä tästä.
Haluamme luoda helposti lähestyttäviä paikkoja ja tapahtumia, joissa voit vahvistaa omaa voimaa, ottaa mukaan työkaluja omaan arkeen ja saada jatkumoa yhteisön voimin oman hyvinvoinnin vahvistamiseen. Yhtä lailla uramuutokselle tulee omat retriittinsä ja paikkansa, missä mennä kohti unelmatyötään ja omaa kutsumustaan.

Kriisit ovat portteja itseen, omaan voimaan ja vahvuuteen. Kutsu sun voimaa. Älä pakota, suorita, vaan houkuttele rauhassa se esiin. Keskity itseesi ja voimavarojen vahvistamiseen. Uskalla pysähtyä, niin tunnet sen voiman, joka sisälläsi kytee. Vaikka voiman liekki olisi pienenpieni, se on elossa. Älä ikinä mene siihen harhaan, että olisit yksin. Sillä et ole.

Lämpimästi tervetuloa Instagramissa mukaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin @kutsusunvoimaa -yhteisöömme ja Kutsu sun voimaa -retriitille!

Voimallisin terkuin,
Riikka

Instassa jaan elämääni etenkin stooreissa: @riikkapajunen

***

Kaipaatko sinä muutosta työelämääsi? Tervetuloa mukaan 7 askelta unelmatyöhön – valmennusryhmään verkossa! Ryhmä alkaa 8.3. ja kestää 8.5.2022 saakka. Aloitamme yhteislähtönä ja sinulla on 7.3. asti aikaa ilmoittautua mukaan. Valmennus maksaa alle 5 euroa/päivä ja saat kaiken tarvittavan päästäksesi lähemmäs tai perille asti unelmatyöhösi. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Lue myös:

Kriisit ovat portteja itseesi
Millaista on omannäköinen elämä? Nämä 5 tapaa auttaa sen luomisessa
Nämä 8 asiaa auttavat elämäsi muutoksissa
Uskotko sisäistä kriitikkoasi? – 3 keinoa, joilla saat armollisuutta arkeesi
Jäisinkö nykyiseen työhöni vai lähtisinkö hakemaan uutta? – 8 kysymystä, jotka auttavat eteenpäin

Lue lisää omannäköisen työelämän luomisesta, inspiroidu videoista ja vinkeistä liittymällä kirjekaverikseni: www.riikkapajunen.fi.

Ps. Tuoreimmasta kirjastani Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi saat käytännön työkalut ja rohkaisun työelämän muutokseesi! Tilatessasi kirjan suoraan minulta tuet kirjailijaa suoraan ja saat halutessasi omistuskirjoituksen!