Oletko omassa voimassasi? – Näistä viidestä merkistä tunnistat sen!

Kuva: Jari-Pekka Eskelinen

Omassa elämässäni on totisesti ollut aikoja, jolloin en ole ollut ollenkaan omassa voimassa. Se on näkynyt aikanaan työuupumuksena, rajattomuutena ja itselleen epäedullisten valintojen tekona. On vaatinut pohjakosketuksia, jotta olen kyennyt tekemään pysyviä muutoksia ajattelutapaani ja olen oppinut arvostamaan itseäni ja hyvinvointiani niin paljon, että rajanvetokin on huomattavasti helpompaa nykyään.

Omassa voimassa eläminen on stressittömämpää ja selkeämpää – intuitio ohjaa arjessani vahvasti pienissä ja isoissa päätöksissä. Niinä hetkinä, kun huomaan kuormituksen merkkejä tiedostan, että nyt on taas rajanvedon aika jonkin asian tai tekemisen suhteen.

Mitä olen oppinut omasta voimasta 44 vuodessa?

 

Uskon, että eheytymistä tapahtuu meille koko ajan. Kriisit ovat suunnannäyttäjiä, joiden avulla opimme tuntemaan rajojamme ja selkeyttämään elämämme prioriteetteja. Elämä voi helpottua, jos oppii tiedostamaan ja ymmärtämään omia pelkoja. Omien pelkojen, tunnelukkojen ja addiktioiden kohtaaminen voi lisätä myötätuntoa itseä kohtaan.

Vastuunotto itsestä ja pysähtyminen kiireen keskellä ovat askeleita omaan voimaan. Kaaostilanteissa itsensä rauhoittelemisen taito lienee yksi arjen supertaidoista, joilla voi vahvistaa sisäistä turvan kokemusta. Lopulta uskon, että kaikki mitä teen joko vahvistaa tai heikentää omaa voimaa.

Itsestä huolehtiminen on rauhan vakiinnuttamista itsessä.

 

Viisi merkkiä, mistä tunnistat oletko omassa voimassa

 

  1. Tunnet itsesi, arvosi ja prioriteettisi elämässä. Koet, että oman elämäsi valta on sinulla.
  2. Osaat vetää rajoja niin itsellesi kuin muille. Osaat sanoa EI.
  3. Teet joka päivä sinua lataavia ja voimaannuttavia asioita
  4. Ajattelet itsestäsi ja elämästä hyvää. Tunnistat uskomuksiasi ja keskustelet sisäisen kriitikkosi kanssa. Sinun elinvoimasi vahvistuminen hiljentää sen ääntä
  5. Hyödynnät tukea ja osaat ottaa apua vastaan. Olet oivaltanut, että aina ei tarvitse pärjätä yksin.

 

Silloin kun ihminen löytää oman voiman ja kuuntelee sisäistä ääntään, hän voi todella hyvin. Ulkoinen ja sisäinen maailma on linjassa keskenään. Hän on itsevarma ja tuntee oman arvonsa terveellä tavalla.

Hän tuntee itsensä, tietää omat vahvuutensa ollen sinut myös heikkouksiensa kanssa. Hän on lempeä, mutta osaa asettaa rajat tarvittaessa – niin itselleen kuin muille ihmisille. Hän pitää lupaukset itsensä kanssa. Hän tietää arvonsa ja haluaa ymmärtää toista.

Hän tekee omaa varjotyötä eli tiedostaa menneestä tulleet haavansa. Tietää, miten haluaa tulla kohdelluksi ihmissuhteissa. Hän on totuudellinen ja rehellinen itselleen.

Oma voima ja eheys – se on jo sinussa. On aina ollut.

 

Toivon sinulle voimaa ohjata elämääsi ja omannäköiseen suuntaan pienillä arjen valinnoilla joka päivä.

***

Jos oman työelämän tilanne mietityttää tai kaipaat löytää sen oman juttusi, tervetuloa 12.9.2022 alkavaan 3 kk kestävään valmennukseeni 7 askelta unelmatyöhön – verkkopohjaisesti ja kustannustehokkaasti. Tämä on kädenojennukseni minulta sinulle, jotta sinä voisit saada mielenrauhaa ja iloa työelämääsi. Olen tehnyt 12 vuotta töitä yrityksille, mutta nyt haluan antaa mahdollisuuden kelle vaan saada tehokasta uravalmennusta kannustavassa porukassa.