Mistä lisää iloa? – Riikan 10 keinoa aitoon iloon arjessa

”Ilo on korkeinta energiaa”

– muistan kuulleeni jostain joskus. Ja se on totta! Ilon näyttäminen muille vaatii rohkeutta ja turvaa. Moni meistä on tullut torjutuksi ja lytätyksi ollessamme innostuneita jostain. Ilon ja naurun kokeminen vähentää stressihormoneita kehossamme ja siten vapauttaa kaikesta kuormituksesta ainakin hetkeksi. Mikä sinulle tuo iloa? Mikä keventää oloasi haasteiden keskellä? Sallitko itsellesi iloa ja hyvää? Osaatko olla suorittamatta mitään hyödyllistä?

Olen kokenut todella paljon aitoa iloa ja naurua tänä keväänä. Pysähdyin miettimään, mitä teen usein ja mitä toistan arjessani.

Tässä 10 juttua, mitkä tulivat ensimmäisenä mieleeni siitä, miten vahvistan omaa iloani kaikenlaisina päivinä.

 

 1. Hetkessä eläminen. Hetkeen keskittyminen. Hetkestä kiitollisena oleminen. Mieti vaan tätä päivää – tämä yksi päivä irti riippuvuudestasi (suorittaminen, työnteko, some, sokeri, alkoholi jne), tämä yksi päivä itsestäsi huolehtien, tämä yksi päivä luottavaisin mielin. Yksi päivä kerrallaan…! Tiukoissa tilanteissa yksi minuutti kerrallaan.
 2. Musiikki, joka nostaa mielialaa, energisoi tai rauhoittaa tai mitä tunnetta kaipaatkaan. Miri Rantion musiikki on mulle taianomaista. Biisilistat Spotifyssa tms. Kuuntelen lempimusaani vastamelukuulokkeistani aina, kun teet jotain lamaannuttavan tylsää tehtävää, itselläni esim. rikkaruohojen kitkeminen (se on kyllä myös terapeuttista!), ruokakaupassa käynti (tuohan se iloakin, kun jääkaappi on täynnä ruokaa), siivoaminen (ah siisti koti), autolla ajo (jonnekin kivaan paikkaan taas menossa!), treenaaminen (euforinen hyvä olo)…
 3. Hoidot…kosketuksen voima. Lempeät hieronnat, kauneudenhoito, kylpylät, halaaminen ystävien kanssa. Sinun näköiset hoidot! Itse olen tavannut viime aikoina astrologi Seppo Tanhuan, kanavoija Susan Hedmanin ja tunnevyöhyketerapeutti Riitta Silanderin. Näitä ei voi sanoin kuvailla, pitää itse kokea, miten ne avaavat näköaloja omaan elämään.
 4. Kodin puhdistaminen turhasta tavarasta ja vanhasta energiasta. Tullut valtavasti tilaa ja happea, kun luopuu vanhasta, mikä ei enää palvele nykyistä minua. Tässä mulla ollut apuna pian valmistuva fengshui-konsultti ja ammattijärjestäjä, ystäväni Aulikki Lyytikäinen.
 5. Irtiotot kotiarjesta. Reissut Lappiin ja Kreikkaan ja toisille paikkakunnille tekemään jotain ihan muuta kuin tavallisesti! Maisemanvaihdos vahvistaa luovuutta ja inspiroi näkemään oman elämän eri vinkkelistä. Jos rakastat seikkailuja, lähde reissuun intuition kutsuman matkaseuran kanssa.
 6. Keskittyminen siihen, mihin keskittyy. Sen huomaaminen, mitä eniten ja useimmiten ajattelee ja sanoo itselleen. Onko puhe sen tyylistä, mihin suuntaan haluatkin olla menossa? Tässä auttaa samanhenkiset ystävät, jotka huomaavat puheen, joka ei ole linjassa unelmien kanssa. Koita poistaa sana Pitäisi sanavarastostasi vaikka päiväksi. Korvaa se sanalla saan, aion, haluan, pystyn…Mitä tapahtuu?
 7. Rohkeus olla mitä on, sanoa asiat suoraan ja pyytää apua. Olla kokonainen ihminen, joka saa loistaa ja yhtä lailla olla epävarma. Tässä auttaa heimo, ystävät, perhe, jotka hyväksyvät sinut juuri sellaisena kuin olet. Naisille suosittelen Susanna Tannin Valovoiman akatemiaa kokonaisvaltaiseen voimaantumiseen henkisesti ja fyysisesti.
 8. Sen miettiminen, millainen sinä olet ja haluat olla tänään. Mikä ilmentäisi sitä? Miten oma arkesi olisi joka viikko vielä enemmän omannäköistä? Miten se näkyisi kodissasi, pukeutumisessasi, tavassasi olla ja puhua, tavassasi ajatella ja toimia?
 9. Ilon lisääminen, kokeminen ja siitä nauttiminen kaikissa eri muodoissaan! Itselleni iloa tuo ystävien kanssa spontaanit seikkailut, tanssiminen, livemusiikin kuuntelu, elämän minkä tahansa hetken juhlistaminen tavalla tai toisella ja kaikki uudet kokemukset.
 10. Rakkaus ja sen antaminen. Antamalla rakkautta koen saavani sitä moninverroin. Saan rakastaa kaikkea ja kaikkia, ketä haluan. Olen vapaa, olen rakastettu, olen rakastava, olen rakas, olen rakkauden arvoinen. Pyyteetön rakkaus ei odota mitään vastapalveluksia tai mitään muutakaan. Mitä rakkaus sinulle on?

Mistä olen luopunut:

 

 1. Sen välittämisestä, mitä muut ajattelevat touhuistani. Koskaan ei voi miellyttää kaikkia.
 2. Kontrolloimisesta, tapahtuu mitä tapahtuu, antaa tapahtua. Elämä opettaa ja sydän johdattaa.
 3. Asioiden haluamisesta itseni ulkopuolelta. Kaikkihan on jo tässä, mitä tarvitsen onnelliseen ja omannäköiseen elämään. NVC-opinnot aikanaan opettivat katsomaan hyvinvointia tarpeiden kautta – jos olo on nihkeä, voi aina miettiä, mitkä tarpeistani eivät täyty ja miten voisin täyttää niitä. Aina löytyy ratkaisuja.
 4. Pakoista – jätän suosiolla väliin ”viikkosiivoukset” ja ”kevättyöt”, jos ei huvita. Kaikki normit ja normaalit asiat noudatan vain, jos näen niissä jotain järkeä itseni tai muiden kannalta. Ei ole pakko istuttaa maahan toukokuussa sataa sorttia kaikkea, lopulta voi tulla halvemmaksi ostaa ne tuoreena kaupasta 😀
 5. Mitä muka odottaisin? Parempaa aikaa? Isompaa kotia? Timmimpää vartaloa? Olisinko sitten onnellisempi? Tuskin. Kaiken, mitä tarvitsen voin toteuttaa nyt. Elämä on nyt, siitä on hyvä biisikin olemassa!

***

Jos oman työelämän tilanne pelottaa tai mietityttää tai kaipaat löytää sen oman juttusi, tervetuloa 12.9.2022 alkavaan 3 kk kestävään valmennukseeni 7 askelta unelmatyöhön – verkkopohjaisesti ja kustannustehokkaasti. Tämä on kädenojennukseni minulta sinulle, jotta sinä voisit saada mielenrauhaa ja iloa työelämääsi. Olen tehnyt 12 vuotta töitä yrityksille, mutta nyt haluan antaa mahdollisuuden kelle vaan saada tehokasta uravalmennusta kannustavassa porukassa.