Nämä 20 osaamista ja vahvuutta olet hankkinut äitiyslomasi aikana – mahtavia myyntivaltteja kun palaat takaisin työelämään!

Mietityttääkö työelämään paluu äitiysloman jälkeen?

Onko omat vahvuudet ja osaaminen hakusessa?

Ammatillinen itsetunto ja identiteetti kadoksissa?

Ei hätää, sillä olet hankkinut valtavan määrän piilo-osaamista ja vahvuuksia pitäessäsi hengissä pikkumuruja siellä kotona. Ne pienet rakkauspakkaukset osaavat ottaa sinusta kaikki mehut irti, ja samassa silmänräpäyksessä täyttää rakkausvarastosi yhdellä katseella.

He osaavat sanoa juuri ne sanat, joilla saat pahimmat syyllisyydentunteet aikaan ja seuraavaksi ihmettelet, mistä raivon tunne kumpuaa itsessä, kun muutoin osaat hallita tunteitasi liiankin hyvin. Ihmeellisiä otuksia nuo lapset.

Tittelisi: MOM = Master Of Multitasking

Pinnan alla olet kuitenkin koko ajan hankkinut vahvuuksia ja osaamista, mitä työnantajat todella arvostavat. Sinun pitää vain sanoittaa se, olla ylpeä siitä ja myydä se työhaastatteluissa vahvana valttikorttina – tehtävään kuin tehtävään!

20 parasta vahvuutta ja osaamista

Valitse kuhunkin hakemaasi työtehtävään parhaiten soveltuvat osat ja kerro ne ylpeänä työhaastattelussa!

 1. Priorisointikykysion huipussaan. Kun monta asiaa palaa kirjaimellisesti pohjaan samaan aikaan, osaat tehdä olennaisen.
 2. Motivointikyky. Kykenet saamaan tyypit toimimaan, vaikkei ketään isosti kiinnostaisi.
 3. Moniajo alias multitaskinghoituu helposti. Pystyt tekemään uskomattoman paljon asioita kerrallaan siten, että kaikki tulee hoidettua.
 4. Rutiinien sietokykysion huipussaan. Pystyt tehdä saman asian kymmeniä kertoja tunnissa, joskus minuutissa, kyllästymättä kovin paljoa. Olet hyväksynyt sen osaksi työnkuvaa.
 5. Luovuutesion ihmeellistä: pystyt keksimään haastavissa tilanteissa uusia ideoita nopeasti, esimerkiksi lauluja, loruja, ilmeitä, ääniä, liikkeitä, joita et tiennyt osaavasi ja joilla saat vastapuolen tekemään yhteistyötä kanssasi.
 6. Johtajuutesion vahvaa. On ollut pakko ottaa tilanteet haltuun, vaikka olisi helpompaa antaa periksi.
 7. Osaat elää hetkessä ja olla läsnä. Lasten jatkuva läsnäolon vaatimus saa sinut unohtamaan kaiken muun siksi aikaa, kun he ovat ”vaativassa” iässä. Eli noin 40-vuotiaaksi asti.
 8. Nopeutesiyllättää itsesikin, jopa yli sen, mitä tiesit olevan mahdollista suorituskyvyllesi. Reagointikykysi on huipussaan, jos hätätilanne iskee, vaikka olisit umpiväsynyt.
 9. Tehokas ajanhallinta. Osaat suunnitella viikkoaikataulusi. Osaat tehdä realistisia aikatauluja, koska olet oivaltanut, että kaiken tekemiseen menee aina enemmän aikaa, mitä alun perin ajattelee.
 10. Kiitollisuus: Olet nyt tehnyt rankinta työtä, mitä kukaan voi tehdä. Kaikki tulevat työtehtävät tuntuvat helpommalta kuin lasten leikki.
 11. Sitoutumiskyky: Olet antanut kaikkesi viimeisimpään työtehtävääsi 24/7 ilman palkkaa, ilman välitäntä kiitosta.
 12. Tiedonhakutaidot: Osaat hankkia tietoa eri lähteistä, vertailla sitä ja hyödyntää sitä arjen eri tilanteissa.
 13. Päätösten tekosilloin, kun erilaista faktaa on tarjolla, mutta silti täytyy tehdä omiin periaatteisiin sopiva päätös.
 14. Positiivisuus ja kannustavuus: Osaat olla positiivinen, aina rankakin päivän jälkeen tulee uusi päivä ja uudet seikkailut. Olet kannustava työkaveri: lapsiarjessa tauoton kehu, kannustus ja kiitos ovat osa dna:tasi nykyään.
 15. Vastuunkanto. Pystyt hoitamaan erittäin vastuullisia tehtäviä. Olethan pitänyt ihmistä elossa ja kyennyt ruokkimaan häntä pelkän kehosi voimalla.
 16. Monipuolinen osaamisportfolio: olet ollut äitinä henkivartija, kokki, erotuomari, opettaja, neuvottelija, päivystäjä, hoitaja, psykologi, autonkuljettaja ja paljon muuta.
 17. Itseluottamus ja intuition äänen kuuntelu: Ensimmäisen lapsen kohdalla osasit hoitaa kaiken, vaikka sinulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta.
 18. Pystyt hallitsemaan ja säätelemään tunteitasi. Onhan sinut viety niissä äärimmilleen etkä ole aina voinut heittäytyä raivoamaan, kun mieli on tehnyt.
 19. Kykenet pitkäjänteiseen työskentelyyn kärsivällisesti.
 20. Siedät epävarmuutta ja jatkuvia muutoksia. Sitähän se lasten kanssa eläminen on koko ajan.

Usko itseesi, niin sinuun uskotaan.

Tottakai kaikki samat pätevät myös iseihin, jotka ovat ottaneet kokonaisvastuuta lasten arjesta. Juttu on suunnattu äitienpäivän kunniaksi tällä kertaa äideille, upeille voimanaisille, jotka kannattelevat niin monen perheen arkea. Jopa yksin. Iso hatunnosto, halaus ja miljoonasti voimia sinulle äiti-ihminen vaativaan, mutta ah niin antoisaan tehtävääsi!

Mene ylpeänä kohti seuraavaa unelmatyötäsi pienen äitiys”loman” jälkeen. Ja muista, että olet joka päivä ansainnut kaiken mahdollisen hemmottelun ja hyvän työrupeamasi jälkeen!

Vertaisesi ja liittolaisesi omannäköisen työelämän luomisessa,
Riikka

Ps. Tuoreimmasta kirjastani Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi saat käytännön työkalut ja rohkaisun työelämän muutokseesi!